Kapcsolat

Cég:
Pénztárgépjavító
és Irodagéptechnikai
Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Adószám:11061250-2-05

Cím:3529 Miskolc
Vécsey Károly utca 7.
(Bejárat a Szabadságharc utca
felől a parkolón keresztül)

Telefon: +36 46 353 894 
Email: info@pikers.hu
Web: pikers.hu

Pénzügy, könyvelés - Csóré Emese
Telefon: +36 30 626 7825
E-mail: pikersmiskolc@gmail.com

Nyitvatartás:
Hétfő - Csütörtök: 7:30 - 16:00
Péntek: 8:00 - 14:00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Visszariadt Orbán a műkörmösöktől?

2015.07.17.

Nem terjeszti ki a kormány az online pénztárgépek használatát a szolgáltató szektorra, így megmenekülnek a fodrászok, műkörmösök, és a taxisok is – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki szerint Orbán Viktor fúrta meg a tervet.

Lázár Jánostól a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón azt kérdezték, hogyan áll az a terv, hogy a szolgáltató szektorra – például a fodrászokra, masszőrökre – is kiterjesztenék az online kasszák használatát. „Volt ilyen javaslat, de a miniszterelnök leverte” – közölte válaszában a Miniszterelnökség vezetője. Szavai szerint Orbán Viktor kormányfőnek az az álláspontja, hogy ez nem indokolt és nem életszerű. (Pedig az online kasszák jelentős fehérítést gyakoroltak a kiskereskedelemben és ez ráférne a szolgáltató szektorra is.)

Lázár János egy korábbi kérdésre visszautalva arról is beszámolt, hogy a nemzetgazdasági tárca a kormány elé viszi azt a kérdést, hogy a kaszinók hogyan kapcsolhatók be a online ellenőrzési rendszerbe.

Mint azt korábban megírtuk, a csere újabb hulláma 50-60 ezer vállalkozást érintett volna az elemzők szerint, ráadásul egy olyan kör kerül most képbe, amelynek nagy része korábban semmilyen pénztárgépet nem használt, így meg kellett volna tanulniuk annak kezelését.

2015. július 16. 12:04 | piacesprofit.hu

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!