Kapcsolat

Cég:
Pénztárgépjavító
és Irodagéptechnikai
Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Adószám:11061250-2-05

Cím:3529 Miskolc
Vécsey Károly utca 7.
(Bejárat a Szabadságharc utca
felől a parkolón keresztül)

Telefon: +36 46 353 894 
Email: info@pikers.hu
Web: pikers.hu

Pénzügy, könyvelés - Csóré Emese
Telefon: +36 30 626 7825
E-mail: pikersmiskolc@gmail.com

Nyitvatartás:
Hétfő - Csütörtök: 7:30 - 16:00
Péntek: 8:00 - 14:00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Az NGM elhatárolódik az engedéllyel nem rendelkező gyártóktól és forgalmazóktól.

2013.05.27.

Az NGM elhatárolódik az engedéllyel nem rendelkező pénztárgép gyártóktól és forgalmazóktól.

A Nemzetgazdasági Minisztérium felhívja a pénztárgép vásárlók figyelmét, legyen az új vagy régi kereskedelmi egység vagy vendég-látóipari szolgáltató, hogy csak az Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) által engedélyeztetett pénztárgépek felelnek meg a NAV elvárásainak.

 A tárca üdvözli azon gyártói törekvéseket, amelyek a mihamarabbi piacra jutásra irányulnak, azonban határozottan elutasítja azokat a tisztességtelen megnyilvánulásokat, amelyek arra engednek következtetni, hogy a minisztérium bármely gyártót kiemelt figyelemben részesítene.

 Ugyanis a gazdasági tárca információi szerint a közelmúltban több olyan vállalkozás is megtévesztő eszközökkel hirdette saját - ugyanakkor még nem engedélyezetett - termékét, ami nem felel meg a valóságnak.  Továbbá egyes cégek  politikai támogatásra hivatkozva kínálnak pénztárgép csomagokat e-mailben, illetve honlapokon keresztül, melyek megjelenése és tartalma félrevezető lehet az érintett ügyfélkörnek.
 

 Ezúton felhívjuk a pénztárgépcserére kötelezettek körét arra, hogy Magyarországon a jogszabályi rendelkezések értelmében az a pénztárgéptípus forgalmazható, amely megfelel a jogszabályi előírásoknak és ezt tanúsítja a MKEH engedélye. Amely pénztárgéptípus rendelkezik ezzel az engedéllyel, az minden tekintetben megfelel a jogszabályi előírásoknak, így a funkcióját is maradéktalanul be tudja tölteni. Tehát az elbírálás során csak a műszaki követelményeknek való megfelelés lehet szempont.

 A Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatalhoz eddig öt forgalmazási engedély iránti kérelmet nyújtottak be, amelyek értékelése jelenleg is folyamatban van.
 

A fentieknek megfelelően a nemzetgazdasági tárca kéri az érintetteket, illetve a lakosságot, hogy amennyiben a fent leírtakhoz hasonló visszaélést észlel, haladéktalanul jelezze azt az ugyfelszolgalat@ngm.gov.hu elérhetőségen, annak érdekében, hogy a tárca megtehesse a szükséges lépeseket, a Gazdasági Versenyhivatal eljárása érdekében.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!