Kapcsolat

Cég:
Pénztárgépjavító
és Irodagéptechnikai
Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Adószám:11061250-2-05

Cím:3529 Miskolc
Vécsey Károly utca 7.
(Bejárat a Szabadságharc utca
felől a parkolón keresztül)

Telefon: +36 46 353 894 
Email: info@pikers.hu
Web: pikers.hu

Pénzügy, könyvelés - Csóré Emese
Telefon: +36 30 626 7825
E-mail: pikersmiskolc@gmail.com

Nyitvatartás:
Hétfő - Csütörtök: 7:30 - 16:00
Péntek: 8:00 - 14:00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Az online kasszák harmada kapcsolódik a NAV-hoz.

2014.03.17.

Május végére az üzletek többségében hálózatra kötött, az adóhatósággal online kapcsolatot tartó pénztárgép üzemel – írja közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Csak az nem világos, ezt miből gondolja a NAV: egy hónap alatt, februárról márciusra ugyanis mindössze 12 ezerrel nőtt a bekötött gépek száma. Így a NAV tájékoztatása szerint március 10-én 59 ezer pénztárgépet láttak a szerverei, míg egy hónappal korábban 47 ezret.

Piaci becslések szerint ugyanakkor nagyjából 180-190 ezer kasszát kellett lecserélni, illetve hálózatra kötni – vagyis másfél hónap alatt kétszer ennyi pénztárgépet kellene hálózatra kapcsolni. Ezt a feltételezést erősíti az adóhatóság lapunknak most elküldött adata, miszerint a hatóság honlapján keresztül eddig összesen 96 ezer pénztárgépet rendeltek meg. Korábban, a NAV-os rendelési felület indulása előtt százezer körülire tették a rendelések számát, ami annyit jelent, hogy immáron összességében 190 ezer körül lehet a megrendelt készülékek száma.

Ám, mint arról korábban írtunk, ezek jelentős részét még le sem szállították a kereskedőkhöz: a gyártók-forgalmazók már tavaly év végén is jobbára áprilisi kiszállítást ígértek. Ennek ellenére a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) nem hosszabbította meg a kiskereskedőknek az állami támogatáshoz szükséges határidőket: azaz azok, akik korábban, még ősszel rendeltek gépet, csak úgy kapnak támogatást, ha február 28-ig beüzemelték a kasszájukat.

Ezzel a becslések szerint több tízezer kiskereskedő bukta – önhibáján kívül – a gépenként 50 ezer forintos vissza nem térítendő támogatást. Kivételt ez alól csak az Alt Cash Kft., illetve a Japan Cash Kft. ügyfelei jelentenek. Mint arról többször beszámoltunk, a hatóságok meglehetősen furcsa körülmények között vonták meg a két forgalmazó kasszaengedélyét, majd olyan helyzetbe hozták a szerződött ügyfeleket, azok ne várjanak arra, hogy a két cég végül megkapja-e az engedélyét, hanem más szolgáltatóhoz szerződjenek.

Bár a NAV legutóbbi adatai azt mutatták, hogy a korábbi, 80 ezer ügyfélből 15-20 ezer így is megmaradhatott az Alt Cashnél, azonban ez tovább forgácsolódhat azzal, hogy a cég továbbra sem kap forgalmazási engedélyt, illetve az NGM – kizárólag a két kasszás cég ügyfeleinek, illetve a Patkós-Cassa bajba került partnereinek – április 30-ig meghosszabbította a támogatás megítéléséhez szolgáló kasszabeüzemelés határidejét – ezek a kereskedők támogatásként kaphatják vissza az államtól azt a vételárrészt, amivel beragadtak a forgalmazóknál.

Igaz, az április végi határidő sem tűnik teljesíthetőnek. Az NGM nem adott érdemi választ arra, hogy mi a jogi különbség az Alt Cash ügyfelei és azon kereskedő között, aki időben megrendelte ugyan a kasszáját, ám a forgalmazó azt nem szállította le neki határidőre – gyakorlatilag ugyanis semmi, mégis különböznek az irányadó szabályok a támogatások igénybevételével kapcsolatban.

nol.hu

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!