Kapcsolat

Cég:
Pénztárgépjavító
és Irodagéptechnikai
Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Adószám:11061250-2-05

Cím:3529 Miskolc
Vécsey Károly utca 7.
Telefon:
+36 46 353 894 
Email: info@pikers.hu
Web: pikers.hu

Pénzügy, könyvelés - Csóré Emese
Telefon: +36 30 626 7825
E-mail: pikersmiskolc@gmail.com

Nyitvatartás:
Hétfő - Péntek: 8:00 - 16:00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Fodrászok, kozmetikusok: nem lesz kötelező az online kassza

2015.12.30.

A szépészeti szolgáltatók egy részének nem kell számolnia azzal, hogy a jövőben kötelezővé teszik számukra az online pénztárgép használatát – értesült a Magyar Idők.

Mára egyértelművé vált, hogy a szépségipar bizonyos szereplőinek – például a fodrászoknak és a kozmetikusoknak – a jövőben sem kell on­line kasszát vásárolniuk, üzembe állítaniuk, olvasható a Magyar Idők cikkében. Ennek oka szakmai vélekedések szerint az lehet, hogy a kötelezettség az iparág kisebb szereplőinek túl nagy adminisztrációt okozna, s a teher az ilyen esetekben jelentősebb lenne az elérhető előnynél. A nagyobb szalonokban pedig általában már működnek pénztárgépek, ezek a résztvevők tehát kötelezés nélkül, maguktól is beszereztek készülékeket.

Az ágazat szereplői arra ugyanakkor számíthatnak, hogy időről időre megjelennek náluk az adóhivatal emberei. Erre enged következtetni, hogy az utóbbi időben nagyjából ezer ellenőrzést végeztek el az adórevizorok a szépségiparban, s az érintetteken – különféle mulasztások miatt – összességében 150 millió forintot kértek számon.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!