Kapcsolat

Cég:
Pénztárgépjavító
és Irodagéptechnikai
Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Adószám:11061250-2-05

Cím:3529 Miskolc
Vécsey Károly utca 7.
Telefon:
+36 46 353 894 
Email: info@pikers.hu
Web: pikers.hu

Pénzügy, könyvelés - Csóré Emese
Telefon: +36 30 626 7825
E-mail: pikersmiskolc@gmail.com

Nyitvatartás:
Hétfő - Péntek: 8:00 - 16:00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Mégis lesz bővítés az online pénztárgép használatra kötelezettek körében???

2015.09.08.

Már tavaly feljött, hogy az online pénztárgép használatra kötelezettek körét bővíteni kellene, annyira bejött a gazdaság fehérítési szándék (200 milliárd fölötti ÁFA növekedésről beszélünk!). Aztán a nyár folyamán Lázár János a 17. kormányinfón bejelentette, hogy mégsem lesz, a miniszterelnök nem támogatja ezt a formájú fejlesztést.

Most pedig Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter jött ki egy új információval a Magyar Idők szerdai számában. A tárcavezető szerint hamarosan újabb, a szolgáltató szektorban működő vállalkozások számára (szervizek, gépjárműalkatrész-kereskedők, pénzváltók, masszőrök, diszkókban, fitneszklubokban) írják elő az online kasszák használatát, a jogszabály tervezetét már szövegezik. Az érintettek között lehetnek a szervizek, gépjárműalkatrész-kereskedők, pénzváltók, masszőrök, de vizsgálják annak lehetőségét is, hogy érdemes-e előírni, hogy diszkókban, fitneszklubokban is online kasszával állítsák ki a nyugtát. Varga Mihály emellett hangsúlyozta: fontos, hogy az érintetteknek megfelelő idő álljon a rendelkezésükre és lényeges, hogy az állam, ha szükséges, akkor mérlegelje, hogy adjon-e anyagi segítséget a gépek vásárlásához.
 
Ezek szerint az online pénztárgép használatra kötelezettek köre csak kibővülne a szolgáltató ipar egy részével is (először?), így bár még továbbra sincs határidő, sem konkrét rendelet, újra élezik a kést, amely majd a centit vágja a rajt után!
 
De azért itt nem állnánk meg, Varga Mihály további ötletekkel is szolgált, régi-új kérdéseket feszegetett ismét:
- cégek számlázási rendszerének összekapcsolása a NAV-val
- a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ötlete nyomán a készletek vezetését összecsatlakoztatni a NAV rendszereivel
- és az étel- és italautomatákat is bekötnék a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz
 
Hogy ezen ötletek közül melyik reális, melyik nem; melyik mikor esedékes, arról csak további halvány utalások sincsenek... Maximum vélemények:
"
Életszerűtlen és értelmetlen Parragh László ötlete
A hazai kisvállalkozások készletnyilvántartásának "bekötése a NAV-hoz" teljesen értelmetlen intézkedés, jelenleg ugyanis a kisvállalkozások szinte kivétel nélkül azt a gyakorlatot követik, miszerint év közben sem értékben, sem mennyiségben nem tartják nyilván aktuális készleteiket, mely magatartás teljes mértékben jogszerű, és általánosan elfogadott - véli a Minőségi Könyvelők Klubja Egyesület. A jelenlegi módszer jelentősen csökkenti a vállalkozások év közbeni adminisztrációs terheit, ily módon a felvetett módosítás a vállalkozók számára jelentős plusz terhet, a kormányzat számára pedig semmiféle új információt nem jelentene.
"
forrás: portfolio.hu
vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!