Kapcsolat

Cég:
Pénztárgépjavító
és Irodagéptechnikai
Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Adószám:11061250-2-05

Cím:3529 Miskolc
Vécsey Károly utca 7.
(Bejárat a Szabadságharc utca
felől a parkolón keresztül)

Telefon: +36 46 353 894 
Email: info@pikers.hu
Web: pikers.hu

Pénzügy, könyvelés - Csóré Emese
Telefon: +36 30 626 7825
E-mail: pikersmiskolc@gmail.com

Nyitvatartás:
Hétfő - Csütörtök: 7:30 - 16:00
Péntek: 8:00 - 14:00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Megjelent a támogatás igénybevételét véghatáridőhöz kötő NGM rendelet

2014.01.22.

A pénztárgépre történő átállást segítő Munkabizottság javaslatait figyelembe véve döntött a gazdasági tárca arról, hogy annak a vállalkozónak, aki igénybe venné az 50 ezer forintos állami támogatást a kasszacseréhez - fő szabály szerint - legkésőbb 2014. január 31-ig üzembe kell helyeznie a gépet. A rendelet holnaptól hatályos.

Az a  vállalkozó, aki 50 ezer forinttal olcsóbban szeretne hozzájutni az on-line pénztárgépéhez, annak - fő szabály szerint – legkésőbb 2014. január 31-ig üzembe kell helyeznie a gépet.

Bizonyos feltételekkel további egy hónapon keresztül, február 28-ig igénybe lehet venni a támogatást. Ennek feltétele a kiskasszásoknál, hogy 2013. október 1-je előtt, a nagykasszásoknál, hogy 2014. január 1-je előtt leadták a megrendelésüket.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a határidőket a Munkabizottság rendkívüli ülését követően határozta meg.

A NAV eddigi ellenőrzési tapasztalatai pozitívak, a vállalkozók döntő többsége  megtette a megfelelő intézkedéseket az online pénztárgép megrendelése érdekében, jellemzően már az ellenőrzés megkezdése előtt, de legkésőbb a kapcsolatfelvételt követően haladéktalanul. A revizorok csak elvétve találkoztak olyan szándékos mulasztással, amely miatt mulasztási bírságot kellett kiszabniuk. Mind a vállalkozások, mind az érdekképviseleti szervek partnerek a feketegazdaság visszaszorítását célzó kormányzati intézkedések végrehajtásában.

Az NGM bízik abban, hogy az intézkedés a cserére kötelezett vállalkozásokat arra sarkallja, hogy a megrendelt pénztárgépet mihamarabb átvegyék, és megtörténjen az átállás.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)

Magyar Közlöny 2014. évi 8. szám


vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!