Kapcsolat

Cég:
Pénztárgépjavító
és Irodagéptechnikai
Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Adószám:11061250-2-05

Cím:3529 Miskolc
Vécsey Károly utca 7.
(Bejárat a Szabadságharc utca
felől a parkolón keresztül)

Telefon: +36 46 353 894 
Email: info@pikers.hu
Web: pikers.hu

Pénzügy, könyvelés - Csóré Emese
Telefon: +36 30 626 7825
E-mail: pikersmiskolc@gmail.com

Nyitvatartás:
Hétfő - Csütörtök: 7:30 - 16:00
Péntek: 8:00 - 14:00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Pénztárgépek: a kormány az átállás gyorsításán dolgozik

2014.02.06.

Az Alt Cash Kft. és a Japán Cash Company Kft. által forgalmazott online pénztárgépek engedélyének visszavonása okozhat csúszást az átállásban, a kormány azonban azon dolgozik, hogy minél hamarabb megvalósuljon a teljes átállás - mondta Pankucsi Zoltán csütörtökön sajtótájékoztatón. Hozzátette: a gyártói kapacitások alapján egy-két hónapon belül a folyamat lezárulhat.

Az NGM helyettes államtitkára hangsúlyozta: a csere meggyorsítása a költségvetési bevételek és a tisztességes vállalkozások versenyképessége szempontjából is fontos, ezért a kormány intézkedéseket hozott a pénztárgépcsere gyorsítása érdekében.

A két érintett forgalmazó károsultjai állami támogatás formájában megkaphatják az igazoltan megfizetett előleget, foglalót. A legfrissebb adatok szerint már közel 40 ezer gép működik online üzemmódban, a kereskedők több mint húsz kiskasszából választhatnak és több mint 60 PC alapú nagykassza is megkapta már az engedélyt.

Varga Árpád, a NAV elnökhelyettese a tájékoztatón bejelentette, hogy az adóhatóság honlapján már közzétette a visszavont forgalmazási engedélyű pénztárgépekre kifizetett előleg (vételár) támogatás formájában történő kifizetésére vonatkozó tájékoztatót.

(MTI)

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!