Kapcsolat

Cég:
Pénztárgépjavító
és Irodagéptechnikai
Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Adószám:11061250-2-05

Cím:3529 Miskolc
Vécsey Károly utca 7.
(Bejárat a Szabadságharc utca
felől a parkolón keresztül)

Telefon: +36 46 353 894 
Email: info@pikers.hu
Web: pikers.hu

Pénzügy, könyvelés - Csóré Emese
Telefon: +36 30 626 7825
E-mail: pikersmiskolc@gmail.com

Nyitvatartás:
Hétfő - Csütörtök: 7:30 - 16:00
Péntek: 8:00 - 14:00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Pénztárgépek: Soron kívül összehívja a munkabizottságot az NGM.

2014.01.24.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) soron kívül összehívja az online-pénztárgép átállást segítő munkabizottságot. Az engedély visszavonása a forgalmazókat váratlanul érte.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) soron kívül összehívja az online-pénztárgép átállást segítő munkabizottságot - mondta Pankucsi Zoltán, a tárca adóügyi helyettes államtitkára a Kossuth Rádió Krónika című műsorában pénteken.

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) csütörtökön visszavonta az Alt Cash Kft. által forgalmazott, SAM4S NR-300 ONLINE, és a Japán Cash Company Kft. S&E NR-300 ONLINE elnevezésű, korábban már jóváhagyott online pénztárgépek engedélyét.

Nagyon sok olyan gyakorlati kérdés felmerült, amit azonnal tisztázni kell - mondta Pankucsi Zoltán. Hozzátette: "a kialakult helyzetre találnunk kell egy gyors, határozott, és minden érdekelt érdekeit figyelembe vevő megoldást". Pankucsi Zoltán szerint ebben a munkabizottság összehívása és véleményének kikérése fog támpontot adni. A műsorban elhangzott, hogy a munkacsoport már a jövő hét elején összeülhet.

A két online pénztárgép forgalmazási engedélyének visszavonása megdöbbentette a forgalmazókat, amelyről állításuk szerint a hivatal nem értesítette őket, a cégek vizsgálják a helyzetet.

Az Alt Cash honlapján azt közölte: megdöbbenve fogadták a Sam4s NR-300 online pénztárgép forgalmazási engedélyének visszavonását. A hírről az MKEH oldaláról értesültek, előzetes tájékoztatást nem kaptak a hivataltól. Nincs tudomásuk arról, hogy a gépeikkel csalni lehetne, a pénztárgép jogerős forgalmazási és forgalomba hozatali engedéllyel rendelkezett, az MKEH összes vizsgálatán hibamentesen szerepelt - hangsúlyozta a cég. A hivatallal pénteken haladéktalanul felveszik a kapcsolatot - közölték.

Szintén váratlanul érte a hír csütörtökön este a Japán Cash Company-t. Hivatalos álláspontjuk még nincs, jelenleg dolgoznak a megoldáson - mondta az MTI-nek pénteken Homoki Péter, a társaság kereskedelmi igazgatója, hozzátéve, hogy a jövő héten tudnak bővebb tájékoztatást adni érintett ügyfeleiknek.

A pénztárgép korábban átment az ellenőrzéseken, az engedély visszavonásáról hivatalos indoklást nem kaptak - tette hozzá. Egyelőre annyit közölt: érintett pénztárgépükből még egy sem üzemel, de "nagyon sok" gép állt készen az üzembehelyezésre.

Forrás:MTI

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!